megadump wormer

Maak van het opruimen van je badkamer een geluksmoment

Het opruimen van je badkamer is voor de meeste mensen niet het favoriete taakje. De meeste zien het zelfs als een vervelende klus. Als ik eerlijk ben is het ook niet mijn favoriete bezigheid, maar het is wel echt iets wat moet. Een paar maanden terug heb ik een geheel nieuwe badkamer aangeschaft bij Megadump Wormer  en binnen een paar weken betrapte ik mezelf er op dat het alweer een grote rotzooi was. Doodzonde, want de eerste weken was ik als een kind zo blij met m’n gloedje nieuwe badkamer. Omdat ik, en de meeste van jullie waarschijnlijk ook, een druk leven heb is het opruimen van m’n badkamer niet mijn eerste prioriteit. Daarom heb ik een schema voor mezelf gemaakt waarin ik binnen 45 minuten m’n badkamer helemaal spic en span krijg. Wil je weten hoe ik dat doe? Je leest het in deze blog!

 

1. Alles uit de weg halen

M’n grootste ergernis tijdens het schoonmaken van m’n badkamer is alle kleine flesjes en losse producten die overal verspreid liggen. Daarom ga ik meteen radicaal te werk: ik pak een groot krat en gooi alles daarin, van shampoo flessen tot nagellakjes. Zo kan ik ongestoord te werk gaan. Als alle spullen verwijderd zijn en m’n hele badkamer leeg is kan het echte werk beginnen.

2. Sprayen maar

Hoe je je badkamer schoonmaakt hangt een beetje af van het type badkamer dat je hebt. Mijn badkamer is compleet betegeld waardoor het schoonmaak proces een stuk makkelijker is dan bijvoorbeeld met geverfde muren. Ik pak er namelijk een antischimmel spray bij en spuit elk stukje grondig i. Na 10 minuten pk ik de hete kraan en spoel ik alles af. Let er hierbij wel op dat je een theedoek voor je mond bindt zodat je geen giftige stoffen binnen krijgt. De schimmelspray is zo agressief dat alle bacteriën in één keer gedood worden, je hoeft dus niet te schrobben!

3. Puntjes op de i

Vervolgens ga ik met weggooi schoonmaakdoekjes aan de slag, puur omdat dit ontzettend makkelijk en snel werkt. Neem al het sanitair hiermee af en gooi wat chloor in het toilet en de wastafel. Nadat je hiermee klaar bent is het nog even een kwestie van de vloer dweilen en de douchegoot schoonmaken. Mijn douchegoot van Megadump Wormer is ontzettend makkelijk te verwijderen en met één a twee doekjes is hij weer brandschoon. Zet alle spullen op zijn plek en voila! Je hebt binnen drie kwartier weer een stralend schone badkamer.