Geluksmoment: film beschikbaar voor alle generaties

Heb je nog films van vroeger maar kun je deze niet meer afspelen omdat je de technische middelen daar niet voor hebt? Deze beelden kun je niet op een tv of laptop afspelen, omdat het in de meeste gevallen 8mm of 9,5 mm smalfilms zijn die niet gedigitaliseerd zijn. Toch is er een manier waarop je films van vroeger beschikbaar kunt maken voor de huidige en toekomstige generatie. Het digitaliseren van films maakt het mogelijk om deze beelden allemaal weer te bekijken. Zo blijven oude films in de familie en kun je prachtige herinneringen ophalen.

De hele avond herinneringen ophalen

Jouw kinderen krijgen een kijkje in jouw jeugd en zelfs een toekomstige generatie kan met deze beelden de geschiedenis induiken. Het is zonde om deze videobanden weg te laten kwijnen in een doos op zolder of in de kelder! Wanneer je de oude films laat digitaliseren kun je met de hele familie eindeloos herinneringen ophalen. Het digitaliseren van deze beelden zorgt er niet alleen voor dat de hele familie deze films weer kan bekijken, maar je bent ook van de stoffige bende op zolder af. Er zijn verschillende manieren waarop films gedigitaliseerd kunnen worden.

DVD, Blu-Ray of USB

Er is speciaal apparatuur nodig om jouw oude films te digitaliseren. Je kunt online zoeken naar bedrijven die dit voor jou kunnen doen. Met een speciale scanner worden je beelden omgezet in bijvoorbeeld DVD of zelfs Blu-Ray. Ook kun je er voor kiezen om de beelden op een USB-stick te laten zetten, zodat je er zelf een compilatie van kunt maken of de beelden nog kunt bewerken voor je ze aan iedereen laat zien. Je 8mm smalfilms kunnen zelfs, wanneer je dit wilt, in HD-formaat worden gedigitaliseerd. Ook wordt er een automatische kleurcorrectie gedaan en kun je er voor kiezen om het geluid wel of niet over te nemen.

Online of in de winkel

Je kunt dus online kijken naar een goed aanbod van een van de vele bedrijven die jouw oude films kunnen digitaliseren. Hier kun je natuurlijk ook een prijs aanvragen, zodat je weet wat je kwijt bent.