Schade overgehouden aan een ongeluk? Zo krijg je een schadevergoeding!

Ben je betrokken geweest bij een ongeval en heb je hier schade aan overgehouden? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de door jou opgelopen schade. De hoogte van deze vergoeding en de wijze waarop je de vergoeding kunt claimen, varieert echter per situatie. Ben jij benieuwd hoe je het claimen van je schadevergoeding in jouw situatie het beste aanpakt? Lees dan snel verder! 

Het type schade

De manier waarop jij je schadevergoeding kunt claimen, is allereerst afhankelijk van het soort schade die je opgelopen hebt. Letselschade is grofweg te verdelen in twee categorieën: materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade zoals misgelopen inkomsten, de kosten van onvergoede medische onderzoeken en behandelingen en de gemaakte kosten voor het laten aanpassen van je auto. Immateriële schade is schade zoals het oplopen van psychische problemen als gevolg van het ongeval.

Het claimen van je vergoeding

Heb je lichte materiële schade overgehouden aan het ongeval? Dan kun je dit meestal afhandelen met de verzekering van de andere betrokken partij. Heb je echter ernstige materiële en/of immateriële schade opgelopen? Dan is het belangrijk dat je een goede letselschade advocaat inschakelt. Zo voorkom je niet alleen dat je de vergoeding zelf te laag inschat, maar ook dat je in het proces fouten maakt waardoor je de schadevergoeding niet zult ontvangen. Een goede letselschade advocaat kan je helpen de hoogte van de vergoeding vast te stellen, de wederpartij aansprakelijk te stellen en bewijs te verzamelen waar nodig. 

Het vinden van een goede letselschade advocaat

Een goede letselschade advocaat kun je in Nederland gelukkig gemakkelijk vinden. Er zijn in dit vakgebied veel specialisten die goed bekend staan, zoals deze letselschade advocaat Alkmaar. Ga je op zoek naar een goede letselschade advocaat? Zorg er dan altijd voor dat de advocaat zich bij jou in de buurt bevindt, zodat jullie elkaar gemakkelijk kunnen opzoeken om eventuele documentatie door te nemen en de zaak te bespreken. Woon je in Rotterdam? Kies dan dus voor een letselschade advocaat Rotterdam

Verder is het belangrijk dat je, wanneer je een letselschade advocaat gaat uitkiezen, belangrijk dat je nagaat of deze advocaat opgenomen is in het Register en of de advocaat meedoet aan het Keurmerk Letselschade. Ook kun je eventuele referenties inwinnen. Daarnaast is het belangrijk dat de advocaat dagelijks beschikbaar is voor eventuele vragen waar je mee rondloopt en dat de advocaat je echt ontzorgt gedurende het proces, door zelf getuigenverklaringen te verzamelen en proactief te handelen. Jij hebt immers al genoeg schade ondervonden aan het ongeluk.