Even een momentje voor jezelf pakken

De lockdown en de pandemie duurt lang. Voor veel mensen duurt het allemaal net te lang en hebben we behoefte aan wat meer perspectief en iets wat we kunnen doen. Het thuis zitten, daar zijn we allemaal niet voor gemaakt. We willen ons energie kwijt tijdens het sporten, ons hoofd leeg maken en even tijd voor onszelf pakken bij de schoonheidsspecialiste of de kapper. We zijn sociale dieren en we hebben dat sociale contact nodig. En soms gewoon dat moment voor onszelf. Dat is ook iets wat we nodig hebben, maar hoe kunnen we dat moment momenteel pakken nu alles dicht is?

 

Geen sportschool, geen uitje, helemaal niets

We kunnen nergens heen. Momenteel kunnen we alleen een wandeling buiten maken, en dat is het eigenlijk wel. Maar hebben we daar als mens eigenlijk wel genoeg aan? Dat is natuurlijk de vraag. Want normaal wanneer ons hoofd vol liep en we momenten nodig hadden om die te legen, gingen we naar de sportschool en gingen we een uur knallen, misschien wel meer. Maar konden we er daarna weer goed tegen aan. Dat hadden we nodig. En een paar dagen er tussen uit naar bijvoorbeeld het buitenland of in eigen land. Dat deed ook al wonderen. Vooral al de voorpret wanneer je ging zoeken naar goedkoop hotel Utrecht, Den Haag. Of misschien wel in het buitenland en kijk je naar Madrid, Barcelona, Parijs of noem maar op.

Dan konden we er even tussen uit en dat deed ons gewoon goed. 

 

Maar wat kunnen we nu?

Momenteel kunnen we niet heel veel. Alsnog kunnen we een hotel boeken en even in een andere omgeving zijn dan alleen maar thuis. Want hoe blij je ook bent met je huisje en hoe fijn je het vindt, soms is een andere omgeving gewoon nodig. En je kan momenteel gewoon een hotel boeken en een dagje en nachtje ergens anders zijn. Maar helaas heb je nu ook het uiteten er ook niet bij en moet je daar ook rekening mee houden. En dat maakt het dan alsnog niet echt iets om te ontspannen omdat je nog met zoveel rekening moet houden. Normaal doe je de deur dicht en hoef je nergens meer aan te denken. Maar waneer je dan toch een nachtje weg gaat, ga er dan vooral van genieten. Want dat moet je dan ook doen. 

En dan alsnog die wandeling in het bos en de frisse buitenlucht. Geniet daar ook van. Vooral nu het weer beter wordt, kan je hier goed van genieten.