michael kors

Geluksmomentje: Michael Kors kleding shoppen

Michael Kors is toch wel uitgegroeid tot een van de grotere merken in de wereld van de mode. Nu is het alleen wel zo dat dit merk een uniek karakter heeft, ze pakken de zaken anders aan dan de merken zoals Prada of Gucci. Deze richten zich nog altijd op de rijkere mensen die het leuk vinden om designer kleding te dragen. Michael Kors is echter een stuk goedkoper dan deze andere merken, hierdoor is het een merk wat door iedereen wel gedragen kan worden. In dit artikel gaan we dieper in op dit bijzondere kledingmerk.

Het doel van Michael Kors

Michael Kors is eigenlijk een heel modern merk, dit is wel terug te zien aan het design van de producten. Er zijn heel wat dingen die door Michael Kors ontworpen zijn, zo is het niet alleen maar gericht op kleding. Er zijn ook ontzetten veel soorten horloges te vinden van dit bekende merk, dit maakt het een erg universeel bedrijf. De uitstraling van het bedrijf is hip en jong, je zal dan ook minder kleding voor ouderen zien. De kleding heeft toch een beetje een jeugdig karakter. Zo zijn de truien meestal licht slim fit, hiermee hopen ze de jongeren beter aan te spreken.

Ook de tassen van Michael Kors zijn vrij modern, de schooltassen worden dan ook goed verkocht onder de jongeren. De meest voorkomende tint bij Michael Kors is toch wel zwart, dit is dan ook echt de kleur die je voornamelijk zal vinden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van diverse tinten zwart om zo toch enige contrast te krijgen. Voor de felle kleuren kan je beter op zoek gaan naar een ander merk, de felle collectie van Michael Kors valt namelijk een beetje tegen. Deze wordt dan ook niet echt goed bevonden. Houdt het dus mooi simpel en ga voor zwart, dit kan met alles gecombineerd worden.

Het maken van een naam

Het heeft een lange tijd geduurd voordat Michael Kors pas echt bekend werd, dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het een tijd lang een beetje een tussenmerk is geweest. De kwaliteit was niet hoogwaardig genoeg om te concurreren met de grote namen, dit is echter in de loop der jaren sterk veranderd. We zien nu steeds meer kwalitatief goede kleding van dit merk komen dat dit oude imago echt helemaal de wereld uit is. Michael Kors is een prima merk voor de mensen die graag merkkleding willen dragen voor een lage prijs, de prijzen zijn dusdanig laag dat iedereen wel een item kan scoren voor in de kledingkast. Op dit moment is het overal wel uitverkoop door de komst van de wintercollectie, ga zeker op zoek dus!