Vaderschapstest

Vaderschapstest kan veel duidelijkheid geven

Natuurlijk ben je in de wolken als na een wachttijd van 9 maanden dan eindelijk je zoon of dochter geboren wordt. Maar als er altijd een stemmetje blijft knagen over de vraag of je wel écht de vader bent, dan krijgt die wolk al gauw een grijs of zelfs zwart randje. Een vaderschapstest kan dan snel duidelijkheid geven. Je hoeft maar weinig moeite te doen om een vaderschapstest te laten uitvoeren. Het doet geen pijn, niet bij jou en ook niet bij je/het pasgeboren kindje. Voor een vaderschapstest heb je alleen wat wangslijm nodig en dat is met een wattenstaafje gemakkelijk te krijgen. In een paar dagen heb je dan duidelijkheid. Dankzij de vaderschapstest weet je al snel waar je echt aan toe bent.

Een vaderschapstest vanwege een rommelige relatie

Als je een zogenaamde “open relatie” hebt, dan kan het zomaar zijn dat je vrouw zwanger wordt van een ander. Hoe je ook hebt ingestemd met de open relatie, het kind van een ander opvoeden is weer een ander verhaal. In dit soort gevallen biedt een vaderschapstest uitkomst. Je bestelt de test gemakkelijk online en voert de test thuis uit. Wanneer je de wattenstaafjes en de aanvullende informatie retourneert, weet je in een paar dagen of je echt de vader bent.
Vaderschapstest

Een vaderschapstest voor juridische doeleinden

In het kader van gezinshereniging of tijdens een (nare) scheiding, kan het zijn dat je niet genoeg hebt aan zomaar een vaderschapstest. Je hebt dan een goed uitgevoerde, rechtsgeldige test nodig. Ook die test kun je online bestellen, het is dan alleen van belang dat iedere stap van de test goed gedocumenteerd wordt. Je mag de test dan ook niet zelf uitvoeren. Daar is een onafhankelijke partij voor nodig. Je moet dan foto’s maken van iedere handeling en deze foto’s moeten bijgesloten worden bij het retourneren van de test.

Een vaderschapstest op latere leeftijd

Het kan ook anders. Als jij op latere leeftijd twijfelt over het feit of je vader écht je vader is, dan kun je ook dan een vaderschapstest laten uitvoeren. Het is dan wel van belang dat je vader nog leeft, je hebt immers ook zijn wangslijm nodig. Is je vader inmiddels overleden? Ook dan kun je een test laten uitvoeren, maar dan met behulp van je broers en/of zussen. Voor meer informatie over de verschillende testen kijk je even op de site. De uitleg bij iedere test is duidelijk en overzichtelijk.