buddha to buddha armband

Van Buddha to Buddha armbanden wordt ik gelukkig

Mijn eerste Buddha to Buddha armband

Mijn eerste Buddha to Buddha armband kocht ik ter ere van mijn vijftigste verjaardag. Ik kocht de armband omdat hij voor mij symbool stond voor de kracht, die ik na een moeilijke periode, weer had teruggevonden. Dat is voor mij namelijk de uitstraling van een Buddha to Buddha armband; kracht en onverwoestbaarheid. Ik koos voor de ” Ben XS Stone Blue Lace.” Dit is een glad gepolijste armband, waarbij tussen de schakels het zilver is geoxideerd, wat zorgt voor een stoere uitstraling. De armband bevat twee blauwkleurige stenen, waardoor ik hem perfect kan combineren met de blauwe jeans die ik vaak draag. Niet gek dat ik om redenen van onverwoestbaarheid, mijn tweede Buddha to Buddha armband kreeg van mijn man, ter gelegenheid van onze zilveren bruiloft dit jaar. Hij had de armband “George Mix” voor me uitgezocht. Deze is zilver en heeft een mix van grote en kleine schakels, wat hem heel bijzonder maakt.

De collectie Buddha to Buddha armbanden

Een leuk weetje is dat elke armband de naam draagt van degene die hem ontworpen heeft, of van degene die hem vervaardigd heeft. Elke Buddha to Buddha armband is gemaakt van 925 sterling zilver, al dan niet gecombineerd met andere materialen, zoals leer of edelstenen. De armbanden zijn unisex, dus kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Er is onlangs ook een junior sieradenlijn bijgekomen. Daarnaast is er de XS collectie, welke gemaakt is voor mensen met een smalle pols. Hoewel de omtrek hiervan kleiner is, doet dit niets af aan de stoere uitstraling van de armband. Welke ik zelf ook heel bijzonder vind, is de “Ben XS Round Leather Frendship Armband.” Ik houd hem in mijn achterhoofd om nog eens cadeau te geven aan mijn vriendin, als symbool voor onze vriendschap.

Wat is de oorsprong van een Buddha to Buddha armband?

Buddha to Buddha armbanden zijn ontstaan in 1997. De oprichter Batul Loomans deed zijn eerste inspiratie voor een armband op, aan het strand van Goa in India. Hij deed daar vervolgens mee aan een meditatiesessie. Zijn eerste sessie mondde uit in een lange conversatie met iemand die zelf al heel lang in het centrum mediteerde. Dit was voor Batul zo indrukwekkend, dat hij besloot om zijn merk te vernoemen naar de naam van zo’n conversatie. In India noemt men dit “Buddha to Buddha.” Letterlijk vertaald: “een conversatie tussen twee personen.” Buddha to Buddha siraden worden in Amsterdam ontworpen. Na een lang proces krijgt het sieraad hier vorm. Wanneer het helemaal goed is bevonden, gaat het ontwerp naar Bali, waar mallen worden gemaakt door ambachtslieden. Als het sieraad er uiteindelijk uitziet zoals het in Amsterdam werd ontworpen, wordt het in productie genomen.