vergaderlocatie

Vergaderen draagt bij aan een gelukkige werksfeer!

De afgelopen weken hebben voor mij in het teken gestaan van mijn eigen bedrijf. Zo ben ik heel actief bezig en heb ik allerlei leuke ideeën in mijn hoofd. Ik steek veel tijd in mijn zaak omdat ik merk dat ik hier heel blij van kan worden. Omdat ik op meerdere plekken in Nederland mensen heb werken komt het voor dat ik sommigen niet zo vaak zie. Ik spreek mijn personeel dan via de telefoon maar dit heeft soms zo zijn nadelen. Zo merk ik dat de communicatie soms stroef kan verlopen wanneer je niet in dezelfde ruimte als de persoon waarmee je praat aanwezig bent. Om die reden probeer ik eens in de zoveel tijd een vergadering in te plannen.

 

HET UITZOEKEN VAN EEN GOEDE VERGADERLOCATIE

Ik heb gemerkt dat het nog knap lastig kan zijn een goede vergaderlocatie te vinden. Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen uit mijn bedrijf de vergadering kan bijwonen, is het noodzakelijk een centrale plek te kiezen. Met een centrale plek bereik ik hopelijk een hogere opkomst en daar word ik dan weer blij van. Zo kan ik hierdoor met iedereen een gesprek aangaan, maar kan mijn personeel onderling ook eens met elkaar overleggen. Toch zijn er veel eisen waaraan je perfecte vergaderlocatie aan moet voldoen. De ene locatie is te klein, de andere veel te groot en weer een andere te duur. Ook moet je opletten dat de locatie goed bereikbaar moet zijn voor je personeel. Zo dienen er voldoende parkeerplekken in de buurt te zijn maar ook met het ov moet de vergaderlocatie goed te bereiken zijn.

 

DE IDEALE PLEK GEVONDEN

En zo kwam ik uit bij een vergaderlocatie in Amsterdam. In deze ruimte was alles goed geregeld. Zo waren er voldoende stoelen, was er een beamer, kon je gebruik maken van microfoons en ook waren er facilitaire voorzieningen. Daarnaast ligt Amsterdam centraal in Nederland en is dit zowel met het ov als de auto goed te bereiken. Al met al verliep deze vergadering heel soepel. Iedereen was blij met de geregelde locatie en tijdens de vergadering werden belangrijke beslissingen genomen.

Nu probeer ik elk kwartaal een vergadering voor het complete bedrijf in te plannen. Dit doe ik nu meestal op dezelfde vergaderlocatie omdat deze zijn nut heeft bewezen. Hiermee krijg ik alle neuzen dezelfde kant op! Daarnaast is een vergadering ook gewoon ontzettend leuk en gezellig als je er bijvoorbeeld een borrel achteraan plakt. Ik merk in ieder geval dat een vergadering bijdraagt aan een gelukkige werksfeer!