mind

Mindfulness to go

In de huidige, overhaaste maatschappij draait alles om efficiëntie, succes en altijd bereikbaar moeten zijn. Dit merken we in ons werkende leven, maar als het dan eenmaal weekend is, zijn we hier vaak nog steeds mee bezig. Waarom doen we dit? Waarom nemen we niet af en toe een stapje terug voor even wat mindfulness? Een vraag die tegenwoordig enorm relevant is. Maar wat is mindfulness nou eigenlijk precies en hoe zorg je ervoor dat je hier aan toe kan komen in je dagelijkse leven? Lees het hier in deze blog!

Pak het moment

Wij mensen zijn uniek in onze soort omdat we heel ver vooruit op de langere termijn denken. Dit is natuurlijk goed in sommige situaties, maar het kan ons ook opbreken. Op vakantie bijvoorbeeld, zijn mensen vaak al bezig met het aftellen tot wanneer ze weer moeten gaan werken. Waarom in godsnaam? Dit is geluk. Hou het vast. Geniet van de kleine momenten. Uiteindelijk zal dit alleen maar helpen om stress te verminderen, omdat je je geen zorgen maakt om die hele stapel werk die nog op je ligt te wachten. Blijven terugdenken over het verleden heeft al helemaal geen zin. Of je het nu wilt of niet, je kunt er niets meer aan veranderen. Geniet van het heden.

Plan soms even wat me-time

Om zoveel mogelijk gedaan te krijgen op een dag zijn we al snel geneigd om dagen van ‘s ochtends tot en met ‘s avonds helemaal vol te plannen. Lijkt het alsof je dan heel productief bent? Ja. Ben je dat daadwerkelijk ook? Nee. Het is super belangrijk om vooral op drukke dagen ook even afstand van alles te nemen en wat tijd voor jezelf in te plannen. Ontspan jezelf en kom even tot rust. Reflecteer rustig je dag, voordat je zonder na te denken als een sneltrein door gaat. Je wilt ‘s avonds ook nog wat energie over hebben om tijd te besteden met familie of vrienden, toch?

Voor meer tips over hoe je wat relaxter in het leven kan staan met behulp van mindfulness kun je zeker eens kijken op www.zobegaafd.nl. Geniet ervan, namasté.