handtassen

Opgeruimde handtassen, een ultiem geluksmoment

Handtassen, geen vrouw kan zonder! Voor elke gelegenheid is er een handtas en meestal gaan we de straat niet op zonder. We nemen oneindig veel spullen mee in onze handtassen. Vaak zijn ze gevuld met een portemonnee, sleutels, je telefoon, een agenda, een notitieblokje, kauwgom, pennen, een haarborstel, je make-uptasje, oortjes, deodorant, parfum, tissues en ga zo maar door. Wij hebben handtassen dus hard nodig om al deze spullen mee te nemen. Lees hier hoe je jouw geliefde handtassen fris en opgeruimd houdt!

Handtassen vol troep

Na een tijdje met dezelfde handtas gelopen te hebben komt er veel troep in zoals stof, kruimels en pennendopjes. Dit is niet heel fijn als je van een opgeruimde tas houdt. Ook aan de buitenkant kan de tas na een tijdje sporen van gebruik laten zien. Door je handtas bijvoorbeeld vaak op de grond te zetten kunnen er vlekken op komen. Handtassen zijn ook erg vatbaar voor krassen, vooral handtassen van leer. Ook aan de binnenkant van je handtas kunnen er vlekken ontstaan door bijvoorbeeld pennen of je make-uptasje. Gooi dus nooit zomaar een pen zonder dop in je tas en zorg ervoor dat je altijd je make-uptasje dicht doet.

Basistips voor alle handtassen

Maak eens in de zoveel tijd de binnenkant van je handtas schoon. Haal alles eruit en gooi de dingen waarvan je zeker weet dat je ze niet gebruikt. Ga vervolgens eens goed met de stofzuiger door je tas om alle kruimels en stofjes weg te halen. Zet je stofzuiger wel op een lage stand om te voorkomen dat je de voering kapot trekt. Handtassen hebben vaak verschillende vakjes, neem deze ook mee met de stofzuiger. Als er vlekken aan de binnenkant van je handtas zitten kun je deze het beste weghalen door zachtjes over de vlek te wrijven met een doekje met warm water en zeep. Probeer ‘gewone’ zeep te gebruiken zoals afwasmiddel om te voorkomen dat je het materiaal beschadigt.

De buitenkant verzorgen

Handtassen worden van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. Voor elk materiaal is er een andere verzorgingsmanier. Gebruik dus nooit zomaar een schoonmaakmiddel voordat je zeker weet wat de samenstelling van het materiaal van je handtas is. Gebruik bij een leren handtas ook echt alleen producten die gemaakt zijn om leer te verzorgen. Heb je vlekken op je handtas? Ga niet zomaar boenen met een borstel, dit kan schade aanrichten. Twijfel je aan het juiste schoonmaakmiddel? Gebruik eerst een beetje van het schoonmaakmiddel aan de onderkant van je handtas, of een andere plek die je niet zo snel ziet.